Bli medlem - Få 10% på ditt första köp!Group 7.11Created using Figma
Nice Price! - Fynda skor till lägsta prisGroup 7.11Created using Figma
  • ShapeCreated using FigmaFria returer
  • ShapeCreated using Figma60 dagars öppet köp
  • ShapeCreated using FigmaTrygg betalning

Textil

Textil

Om materialet

Skor i textil är inte sällan tillverkade av kanvas vilket är en grovtrådig väv oftast i bomull, men det kan även vara i lingarn eller jute. Kanvasen andas bra men suger lätt till sig väta och är därför känslig för smuts.

Materialet har genom historien haft en mängd olika användningsområden – från segelduk och armering av gummidäck till taveldukar och skor. Kanvas har även använts till båtdäck och ruffar. Då målade man tyget för att det skulle hålla vattnet ute. Det säger en del om dess slitstyrka.

...

Viktigt med impregnering

Skor i textil är enkla att hålla fräscha och rena. Textil är heller inget ”levande” material och behöver därför inte vårdas för att hålla längre. Det räcker oftast att rengöra dem regelbundet och skydda dem med impregneringsspray. Impregneringen håller inte bara insidan och fötterna torra, den skyddar även skon från vatten, smuts och saltränder.

Dock kan det finnas behov av att bättra på färgen på ovanmaterial och sula då och då.

Quick fix

Timer

1 MIN

Quick fix

Borsta rent med skoborste och spraya med impregnering.

Skovård i tre enkla steg

Att ta hand om skorna gör du i tre steg, lika enkla som logiska. Först tar du bort smutsen, därefter lägger du på någon form av kräm, vax eller lotion för att sedan avsluta med att impregnera utsidan och spraya skodeodorant på insidan.

1. Rengör
2. Vårda
3. Skydda
60 dagars öppet köp
2-5 dagars leveranstid
Köp nu, betala sen med Klarna
Returnera i butik

Vi på DinSko inspireras av dagens trender och erbjuder prisvärda, uppdaterade skor för dig som älskar mode. För visst är det så att ett par nya skor kan göra underverk för hela din outfit!

Medlem

Bli medlem och få nyheter, medlemspriser och inspiration!

Få 10% på ditt första köp!
Följ oss på sociala medier
Se mer skor:skopunkten.se
Payments