Bli medlem - Få 10% på ditt första köp!Group 7.11Created using Figma
  • ShapeCreated using FigmaFria returer
  • ShapeCreated using Figma60 dagars öppet köp
  • ShapeCreated using FigmaTrygg betalning
  • Hem
  • Skötselguider

Skötselguider

Trasa eller borste, skokräm eller skovax? Just hur du väljer att hålla dina skor snygga är inte så viktigt - vad som betyder något är att du gör det. Skovård ska vara enkel och smidigt och passa för alla, allt från de med en hektisk vardag till skovårdsfantasterna. Vi har därför samlat de enkla tipsen för nybörjaren, lite överkurs för dig som vill briljera och de snabba tricksen när du har bråttom. Utgå alltid från materialet för att hitta rätt skovårdsprodukt, men oavsett om du vill fräscha upp dina vita textilsneakers eller borsta upp dina mockaboots så har vi produkterna du behöver.

...


Att ta hand om sina skor

Vi älskar skor och vill se till att de håller så länge det bara går. Inte minst för att värna om miljön men även för att kunna använda favoritskorna under en längre tid. Tar du hand om dina skor och ger dem en gnutta omsorg redan från start och upprepar det med jämna mellanrum så kan vi nästan garantera att livslängden och upplevelsen med skorna på fötterna blir ännu bättre.

Snabbguide - Skovård är inte så svårt som man kanske kan tro

Vi brukar säga att skovård görs i 3 steg: Rengör, vårda och skydda där alla steg har sina specialprodukter anpassade för materialet.

Rengör

Rengör

Rengöringen är grunden i skovårdsrutinen och kan nästan direkt få skorna att kännas som nya. Förutom att fräscha upp skorna och ta bort smuts och fläckar ger även skorengöring bättre förutsättningar för de vårdande och skyddande produkterna att få bra effekt på materialet.

Kan jag tvätta skorna i tvättmaskinen?

Nej, det är viktigt att tänka på är att aldrig ska tvätta skorna i tvättmaskinen. Istället för att fräscha upp skorna kan det leda till att de måste kasseras och du behöver köpa nya. Det har inget att göra med dålig kvalitet på skorna utan att skor helt enkelt inte gjorda för den hantering en tvättmaskin utsätter dem för.

Vårda

Vårda

När du vårdar dina skor är det oftast en kräm som hjälper till att återställa utseendet. Det finns olika vårdande produkter för olika material. Exempelvis ger skokräm eller skovax både näring och återställer glansen på skor i läder eller skinnimitation, textilskor eller skor i mocka / nubuck behöver skofärg för att ge nytt liv till materialet medan skor i gummi kan behöva putssvamp så att materialet inte torkar ut. Kolla in våra guider per material för att hitta vilka vårdande produkter som passar bäst till dina skor.

Skydda

Skydda

För att riktigt skydda sina skor rekommenderar vi alltid impregnering redan från start. Impregnering ger en vattenavvisande yta, utan att påverka materialet andningsförmåga, som även skyddar mot smuts och gör ytan ännu lättare att hålla ren.

Måste jag impregnera mina skor?

Det finns inget tråkigare än skor som läcker in vatten och därmed försämrar insidan - oftast helt i onödan. Därför rekommenderar vi alltid att du impregnerar skorna redan från start men även gamla skor behöver impregneras regelbundet för bästa vattenavvisande effekt.

Passa även på att fräscha upp

När du efter de 3 stegen fått en fräsch och fin yta så vore det tråkigt om skorna inte känns fräscha på insidan. Även om vi inte vill tänka oss att vi kanske svettas upp till 20 ml varje dag, så är det sant. En iläggsula absorberar fukten och gör att både fötter och skor mår mycket bättre. Byt därför ut dina sulor ofta för ännu fräschare skor och fötter. Som pricken över i kan du använda skodeo som gör att dina skor doftar gott. Och varför inte se till att byta ut smutsiga skosnören mot ett par nya?

Hur mycket du än älskar dina skor och vill gå i dem varje dag, se till att skaffa dig några favoriter att alternera mellan så de hinner vila mellan användningarna. En sko som alltid används blir snabbt ofräsch och behöver ännu mer skovård. Men kan du inte slita dig från just ditt favoritpar och är beredd att vårda dem så har vi produkterna du behöver för att ge dina skor den kärlek de förtjänar.

60 dagars öppet köp
2-5 dagars leveranstid
Köp nu, betala sen med Klarna
Returnera i butik

Vi på DinSko inspireras av dagens trender och erbjuder prisvärda, uppdaterade skor för dig som älskar mode. För visst är det så att ett par nya skor kan göra underverk för hela din outfit!

Medlem

Bli medlem och få nyheter, medlemspriser och inspiration!

Få 10% på ditt första köp!
Följ oss på sociala medier
Se mer skor:skopunkten.se
Payments